Fasadtvätt i Göteborg och Västsverige

Tvätta fasaden

Många husägare tänker inte på att fasaden behöver rengöras oftare än den målas. Jämför det med en bil som stått utomhus och inte använts på ett tag, tänk vad dammig och skitig den blir av att bara stå på parkeringen. Håll utkik efter små svarta prickar på fasaden. Ju snabbare du tar tag i problemet desto mindre skada hinner det göra på din fasad. Vi på Floda Takvård utför fasadtvätt i Göteborg och kranskommunerna.

Fasadtvätt för bostadsrättsföreningen

Är du medlem i en bostadsrättsföreningen och vet med dig att fasaden är grön av alger eller svart av mögel? Kanske är det dags att få fasaden tvättad? Vi har lång erfarnehet av fasadtvätt för just bostadsrättförenigar och större bostadshus. Vi kommer ut till er och presenterar vad vi kommer att göra och ger er ett prisförslag - helt utan kostnad.

Förläng livslängden

Om du bestämmer dig för att anlita oss för fasadtvätt i Göteborg med omnejd, rekommenderar vi också impregnering av fasaden. Om fukt tränger sig in i fasaden kan det orsaka stora problem och skador på materialet. En impregnerad fasad håller fukt och röta borta och kräver inte samma underhåll. En fuktskadad fasad påverkar också inneklimatet eftersom fukt ger en grogrund för mögel och svamp. En fasadtvättning inkluderar också algborttagning. Impregneringen ger ännu längre livslängd till färg och fasad vilket gör att du slipper måla om på ytterligare flera år.

Mögel blir allt vanligare

Det finns många anledningar till varför en fasad behöver tvättas och rengöras - de vanligaste är mögel och algväxt. Vårt klimat har blivit varmare och fuktigare vilket gör att mögel och algväxt på våra hus ökar. När du tvättar fasaden blir du inte bara av med alger och mögel utan färgen på fasaden bevaras och kan till och med upplevas som nymålad när den är tvättad. När fasaden väl är tvättad minskar risken för ytterligare påväxt eftersom pollen och annat skräp som suttit där tidigare ökar beväxningen. En husfasad går alltid att rengöras oavsett material och yta, det enda som behövs är att anpassa metoderna därefter.

Vi ser till att rengöra in fasad så den ser nymålad ut. Kontakta oss så ger vi dig ett kostnadsfritt prisförslag för fasadtvätt i Göteborg eller kranskommunerna.